Bekijk afbeeldingen van Weer en Wind hier

Type spel: bordspel

Bordspel voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar. Speelduur ca. 90 minuten, afhankelijk van het aantal spelers.

Spelmateriaal “Weer en Wind”

1 speelbord, verschillende soorten transparante weersymbolen, 4 kleuren hotels en cruiseschepen, weerkaartjes, geld en een windroos.

Speldoel en spelverloop “Weer en Wind”

Weer en Wind is een strategisch spel waarbij het weer een allesbepalende rol speelt. Iedere speler investeert in hotels en/of cruiseschepen. Of deze investeringen rendement zullen opleveren (en daar gaat het bij dit spel om) zal sterk van het weer afhangen. Het is dan ook de kunst om het weer zo goed mogelijk van tevoren te voorspellen. En dat valt, zoals ieder weet, niet mee. Temeer niet omdat bij dit spel de spelers zelf regelmatig het weer zullen gaan beïnvloeden.

Historie van het spel “Weer en Wind”

Het spel is door Jumbo vanaf 1990 in heel Europa onder licentie op de markt gebracht onder de titels ‘Weer en Wind’, ’Wind und Wetter’, ‘Meteo’ en ‘Météo Business’. Het is vermeldenswaard dat zich destijds bij het wereldkampioenschap bordspellen op de spellenbeurs in Essen een klein drama heeft voorgedaan. Er werd toen gespeeld met Weer en Wind. Tijdens het spelen bleek na verloop van tijd dat de verschillende taalversies van de spelregels op een enkel puntje van elkaar afweken. De teleurstelling was groot want er zat voor de jury niets anders op dan het wereldkampioenschap dat jaar af te blazen.