Bekijk afbeeldingen van Targui hier

Type spel: bordspel

Targui is een bordspel voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar. Speelduur ca. 90 minuten, afhankelijk van het aantal spelers en hun strategie.

Spelmateriaal

Materiaal: 1 speelbord met 49 losse gebiedskaartjes en nederzettingen, kamelen, goud- en zilverstukken, vlaggen in de kleuren van de stammen, noodlotskaartjes, beurtkaartjes voor een uniek beurtensysteem en 2 dobbelstenen.

Speldoel en spelverloop

In werkelijkheid verandert de woestijn voortdurend doordat zandduinen met de wind mee aan de wandel gaan. Ook op het speelbord wordt bij ieder nieuw spel met de 49 gebieds-kaartjes een nieuw woestijnlandschap gelegd. De Touareg-stammen kiezen de beste locatie voor hun nederzetting en de strijd om de heerschappij over de Sahara kan beginnen. Omzichtig manouvreren wordt afgewisseld met hard toeslaan. Karavanen worden overvallen, zoutwinplaatsen veroverd en oases verdedigd. Wie het beste met de strategische en economische mogelijkheden van de woestijn weet om te gaan zal uiteindelijk winnen, hoewel -ook voor de beste speler- het noodlot hard kan toeslaan.

Historie van het spel

Targui is door Jumbo vanaf 1988 in heel Europa onder licentie op de markt gebracht. In dat jaar werd het spel opgenomen in de ‘Bestenliste’ voor de verkiezing van het ‘Spiel des Jahres’. In 1999 verscheen bij Jumbo ter gelegenheid van de eeuwwisseling, een speciale genummerde heruitgave van 10.000 exemplaren.