Babel


Spelkenmerken

Type: behendigheidsspel
Aantal spelers: 1, 2 of meer
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Speelduur: 5 minuten of langer (afhankelijk van de spelvariatie en het aantal spelers)
Bedrevenheid
o o o o o Taktiek
Spelregels: Engels


Materiaal

18 Schijven die aan de ene zijde plat zijn en aan de andere zijde licht gebold; 2 van de 18 schijven zijn iets boller dan de andere en zijn herkenbaar aan de rode kleur.

Beschrijving

Bij dit spel komt het op zo hoog mogelijk stapelen aan. Doordat de schijven een bolle kant hebben is dat niet eenvoudig; er blijken vele stapeltechnieken te zijn. Wellicht is een recht-toe-recht-aan stapel niet de beste, maar kom je met een "kurketrekker" stapel wel hoger.


Variaties

Tal van spelvariaties zijn mogelijk. Een solist kan keer op keer proberen zijn of andermans hoogterecord te breken. Met twee of meer spelers kan worden gespeeld om wie de hoogste toren bouwt, maar bijvoorbeeld ook om wie, samen bouwend aan één stapel, de laatste steen legt zonder dat deze omvalt. Bij twee spelers komt er een taktisch element bij: op welk moment zet je je rode steen (die een stuk boller is) in. Hilariteit is verzekerd.
Als eenvoudig stapel-spel is Babel voor een breed scala van toepassingen geschikt. Het kan bijvoorbeeld dienen als kroeg-spel, maar is - als ander uiterste - ook uitermate geschikt als hulpmiddel bij de training van oog-hand coördinatie van al dan niet gehandicapte kinderen.


Status

Het spel is uitontwikkeld. Een prototype is beschikbaar.